Onsdagssoppa – om mat som en del av kampen

När en tänker på kamp för en politisk sak kommer ofta bilder av manifestationer, demonstrationer, insändare till tidningen, stormöten, debatter och liknande upp på näthinnan. Och visst, vi i Pennygångens Framtid har gjort allt det där under det dryga år som vi funnits.

Men lika viktigt när en driver politisk kamp, särskilt när det handlar om en kamp som rör det egna boendet, är att hitta platser att mötas. Platser där den politiska kampen inte nödvändigtvis står i första rummet, men ändå finns med som ett dovt bakgrundsbrus.

soppa5

Tillsammans med den lokala Hyresgästföreningen har vi i Pennygångens framtid sedan ett par veckor tillbaka börjat anordna soppkafé på onsdagar i den gemensamma lokalen på Pennygången. Varje onsdag har lokalen varit fylld till bredden med hungriga hyresgäster och leksugna barn. Sopporna och det hembakta brödet har gått åt som smör.

soppa3

soppa2

Att vi äter soppa tillsammans gör vi dels för att det är ett trevligt tillfälle att träffa grannar och äta god mat tillsammans men också för att vi under soppätande kan diskutera hur vi kan skapa ett alternativ till ”Det Nya Pennygången” som Stena Fastigheter vill ha.

Att äta soppa tillsammans är ett steg i att ta tillbaka Pennygången!

(Tidningen Väster uppmärksammade vårt kafé i tidningen)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s