Kampen för Pennygångens framtid går enträget vidare

Snart ”firar” vi i Nätverket Pennygångens framtid ettårsjubileum. I mars för ett år sedan damp den första informationen om renoveringar och hyreshöjningar ner i våra brevlådor och vi började organisera oss.

Under 2012 genomförde vi en hel rad manifestationer, demonstrationer, skrev artiklar, var med i debatter och lyfte frågan om Pennygången till den nivån att riksdagen debatterade frågan i strax innan jul.

Nu har drygt två månader av 2013 gått och det som hänt i början av detta år är bl.a. följande:

  • Fem artiklar till kulturtidsskriften Alba har skrivits och publicerats
  • Nätverket har deltagit i diskussioner med Rådet för integration och samhällsgemenskap (där bl.a. Bengt Gustafsson från Stena finns med) om hur man kan renovera socialt hållbart
  • En ansökan har lämnats in av Mistra Urban Futures till Vinnova där bl.a. Pennygången lyfts fram som ett område sm kan bli ett pilotprojekt för ”hållbar renovering och förvaltning av befintliga äldre bostäder”
  • Studenter från bl.a. HDK, JMG och Halmstads högskola håller på och skrivet uppsatser och gör examensarbeten där Pennygången finns med.
  • Representanter från Nätverket har föreläst eller ska föreläsa om Pennygången på olika platser i Göteborg, i Stockholm och i Malmö.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s